top of page
  • VVD

Omarmen van innovatieve initiatieven

Bijgewerkt op: 12 dec. 2021



“Inspirerende initiatieven die onze gemeente Sluis nog meer uniek maken en verder op de kaart zet”


Daar willen we graag in samenwerking met inwoners en ondernemers over nadenken en met draagvlak en draagkracht inhoud aan geven. Bijvoorbeeld voor samenwerkingsverbanden met bedrijven die digitalisering stimuleren.


Of ideeën die de collectieve gezondheid van inwoners bewaakt en versterkt; zoals een app die bewegen stimuleert en beloont of de ‘Urban Sun’ van Daan Roozegaarde, waar lichtbundels een veilig virus vrije openbare ruimte kunnen creëren.


Maar mogelijk ook pilots die ondernemers en inwoners van alle leeftijden bindt en waarbij we denken aan omni-gemeenschappen (zoals de omni-sportvereniging in Schoondijke), die een bijdrage leveren aan het welbevinden, saamhorigheid, (gast)vrijheid en leefbaarheid van onze mooie gemeente Sluis.


Wij conformeren ons aan de klimaatdoelstellingen en toetst deze in uitvoering aan haalbaar, betaalbaar, uitvoerbaar. Daarbij willen wij nadenken over de effecten van klimaatverandering en waterbeheersing voor de regio.


We begrijpen dat grote veranderingen in de gemeente vanuit het behoud van het oude lastig kunnen zijn en hebben daar aandacht voor. Bij innovatie en vernieuwing zoeken we naar meerwaarde voor iedereen. Het is onze eerste taak om klaar te staan voor onze inwoners en ondernemers en willen daar zo goed mogelijk voor zorgen.


Daarbij willen we een verkenning doen naar nieuwe ideeën die lasten kunnen verlagen. VVD gemeente Sluis is een warm voorstander van een ambitieuze economische uitbreiding en vergroten van recreatieve activiteiten, waardoor bezoekers extra inkomsten met zich meebrengen. We kunnen dan binnen een ruimere begroting extra innovatieve faciliteiten voor onze burgers en ondernemers organiseren.


10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page