top of page
  • VVD

Investeren in voorzieningen, leefbaarheid en welvaart

Bijgewerkt op: 4 nov. 2021



“Toerisme is van groot economisch belang voor de leefbaarheid en vitaliteit van de regio, het zorgt dat we voorzieningen in stand kunnen houden en de welvaart toe neemt! .”

Dit betekent niet dat identiteit verloren gaat, integendeel. We willen met trots onze identiteit versterken, door goed voor onze gemeente te zorgen! Toerisme beslaat qua oppervlakte ongeveer 3% van de streek, landbouw meer dan 80% en natuur zo’n 7%. Toerisme levert rechtstreeks meer dan 20% van de arbeidsplaatsen op en indirect nog meer. Investeren in deze sector is dus belangrijk voor de leefbaarheid en werkgelegenheid in onze gemeente.


Ondanks de ontgroening en de vergrijzing zijn wij als gemeente Sluis op de goede weg. Onze werkloosheid is laag (4%) en er wordt stevig geïnvesteerd in de streek. De VVD Sluis heeft hier in de afgelopen bestuursperioden sterk voor gestreden. Het resultaat mag er zijn: een verbetering van de leefbaarheid en mensen van buiten de gemeente die zich willen vestigen binnen onze gemeentegrenzen. Woon- en werkklimaat worden zo verbeterd. Bovendien draagt arbeidsparticipatie bij aan een positief zelfbeeld van mensen.


Wij staan voor een structureel budget voor de promotie van onze prachtige gemeente, een goede samenwerking tussen het toeristische bedrijfsleven en de Gemeente Sluis, een goed functionerend adviesplatform Sluis (TAPS) en beleidsmatige -en door enthousiaste ambtenaren ondersteunde- aandacht voor toerisme.


Daarbij willen we initiatieven en samenwerking tussen ondernemerschap aan de kustkernen en in de overige kernen stimuleren, om meer lokale evenementen, producten en diensten onder de aandacht te brengen en landinwaarts ook extra inkomsten gegenereerd worden. Wij zijn voorstander van het oppakken van de volgende fase van ‘Kansen voor Recreatienatuur”, waarin natuurgebieden ‘beleefbaar’ worden en routenetwerken van de kust landinwaarts verbeterd worden. Samen met duurzame mobiliteit en bereikbaarheid alsmede woon- en werkgelegenheid.






32 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page