top of page

In maart geef ik het stokje over

Bijgewerkt op: 7 feb. 2023





"Iets kunnen betekenen

voor mensen in je omgeving heeft mij

altijd veel voldoening gegeven."




Naast mijn werkzaamheden in Cadzand ben ik reeds geruime tijd politiek actief, eigenlijk al vanaf 1990. Van 2006 tot 2010 ben ik Dagelijks Bestuurslid geweest van het Waterschap Zeeuws-Vlaanderen, inmiddels opgegaan in het waterschap Schelde Stromen, het enige overgebleven waterschap in Zeeland. Vanaf 2010 tot 2014 was ik wethouder financiën van de gemeente Sluis. Dit was een zeer intensieve maar o zo interessante periode. Sinds 2014 ben ik fractievoorzitter van de 3-koppige VVD fractie in de gemeenteraad.


Iets kunnen betekenen voor mensen in je omgeving heeft mij altijd veel voldoening gegeven. De uitgangspunten van vrijheid, individuele verantwoordelijkheid en het belang van economische ontwikkelingen zie ik in de VVD nog altijd het beste tot zijn recht komen.


Er zijn goede perspectieven voor de komende tijd en dit is van belang voor de werkgelegenheid ven het in stand houden en versterken van de verschillende voorzieningen, zoals een goede gezondheidszorg, goed onderwijs, een groot winkel bestand en voldoende sportaccommodaties. De grote uitdaging voor de komende tijd is het beschikbaar krijgen van voldoende woningen voor permanent gebruik, zowel voor jong als oud!


In maart van dit jaar geef ik het stokje over aan de hoogst geplaatsten op de lijst. Ik heb er alle vertrouwen dat onze huidige wethouder en lijsttrekker Jack Werkman met zijn vernieuwde fractie weer een goede rol zullen spelen in het besturen van de gemeente Sluis



Conny Almekinders

Samen met mijn vrouw Suzet ben ik in 1990 in Cadzand komen wonen waar we Camping de Wielewaal van Suzet's moeder hebben voort gezet. Na mijn economie studie in Wageningen en een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in de zuivelsector was het back to the roots. Ik ben namelijk geboren in Retranchement.


De belangrijkste redenen dat we toen weer deze richting uit kwamen lag in de komst van de kinderen, het feit dat er geen bedrijfsopvolger was op de camping en er bovendien een interessante functie beschikbaar kwam als Dijkgraaf (bestuurlijk voorzitter) van het voormalige waterschap Het Vrije van Sluis te Oostburg, een van de toen nog 7 Zeeuwse waterschappen.



Met name in de zomer help ik veel mee op de camping, alle voorkomende werkzaamheden die je maar kunt bedenken. Omgaan met mensen is bovendien erg leuk. Verder runnen we nog een klein akkerbouwbedrijf van zo’n 35 ha. Het betreft onder andere de teelt van suikerbieten, tarwe, gerst en ook koolzaad. Het gezond laten opgroeien van de verschillende gewassen tot aan de oogst is een prachtig elk jaar terugkerende cyclus. Ook hebben we nog enkele hectares akkerranden met vaak mooi bloeiende zonnebloemen en andere nuttige planten om de biodiversiteit te stimuleren.


73 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page