top of page
  • VVD

Stimuleren economische groei en ontwikkeling



“De komende tijd zal voor veel ondernemers een uitdaging worden, om na het Corona-tijdperk, de zaken weer op de rails te krijgen. Hoe zal de economie ontwikkelen? Gaan we terug naar het oude of krijgen we een nieuwe soort economie, met veel meer aandacht voor klimaat, milieu en minder maar beter consumeren?.”

Wij willen ons inzetten voor het versterken en verbeteren van de economische ontwikkeling waarbij detailhandel, zakelijke dienstverlening, recreatie en toerisme, horeca en landbouw sterke punten zijn en wij het midden- en kleinbedrijf beter willen faciliteren. Een goed werkend ondernemersloket zoals we die hebben is volgens ons een onmisbare schakel, om samen met de ondernemers, veel beter in te spelen op veranderingen.


Binnen de gemeente willen wij voortvarend alle ingezette ontwikkelingen doorzetten. Investeringsruimte is belangrijk en dient behouden te blijven en zo mogelijk ook extra ruimte bieden. Goed uitgeruste bedrijventerreinen zijn van belang. Minder regels, daar waar mogelijk vergunningen afschaffen, samenvoegen of vervangen door meldingsplicht. De komende tijd zullen veel familiebedrijven, de basis van onze economie, te maken krijgen met bedrijfsopvolging. Een hele uitdaging waar ook de gemeente een stimulerende rol in kan spelen. Door een intensievere samenwerking met onze zuiderburen kunnen we veel kansen creëren.


Een toename van verantwoordelijkheid en participatie van ondernemersgroepen zien wij als een belangrijke meerwaarde waarbij samenwerking kan ook resulteren in minder overheidsregulering. Ook de mogelijkheden van intensieve grens doorbrekende samenwerking zijn nog niet uitgeput. De gemeente kan een rol spelen voor de organisatie van grens doorbrekende netwerkbijeenkomsten die een nuttige bijdrage kunnen leveren aan vraagstukken rondom veiligheid, gezondheid, ondernemerschap, vervoer, bedrijfsopvolging, onderwijs, etc.


Kortom, we willen leren van de afgelopen periode en nieuwe wegen zoeken om te blijven ontwikkelen en mogelijk toekomstige negatieve omstandigheden voor te blijven. Kortom een voorwaardenscheppend beleid, waar alle ondernemers zich in kunnen ontwikkelen om deze gemeente, met al haar inwoners, een toekomst te geven.





15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page